Промяна на работното място - подаване на увед. в НАП или не

09.10.2018, 15:34 1570 0

09.10.2018, 15:34
Публикации: 326 / 22
Здравейте,
Фирма, закупува обект в строеж, заедно с правото на строеж по инвестиционен проект. Строителството се извършва от друга външна фирма - строителна. Обектите са с Акт 14 в момента на тази инвестиция.  Фирмата има работници в обекти в други населени места. Някой от тези работници ще работят на новопридобития от фирмата обект по общи дейностти - почистване, общи работници, поддръжка. За тези работници ще се промени Работното място и са подписали допълнително споразумение страните.
1. Трябва да подаваме уведомление за промяна на работното място код ЕКАТТЕ (за момента са подадени за работни места с код ЕКАТТЕ "Х", а някой ще работят вече в населено място "Y), нали?
Единствено се питам какво значи в Указанието за попълване на Уведомлението следното: Тип на документа "2 - при промяна на работното място на лицето в друго населено място, с която се променя кодът по ЕКАТТЕ на населените места, освен в случаите на командироване и/или допълнително споразумение, сключено след 1.01.2003 г."
Т.е. само допълнително споразумение ли може, без ново уведомление за нов код ЕКАТТЕ?
2. Длъжностите им на тези лица ще са същите, ще вършат същата работа, просто по по-различен обект, който е в процес на изграждане и довършване - трябва ли да се подава различен вид код ик.дейност, т.к. в новия обект дейността в момента е че се строи, но не от нас, по-скоро се работи по инвестиционни проекти. Четох по форума, че е имало случаи при подаване уведомление ако променим КИД не ставало, т.к. реално връзката е с основната дейност и КИД в НСИ, които пък взимат като дейност тази, която е основна по приходи. А  ние за момента нямаме приходи по тази дейност, ще има като е завършен обекта и заработи. Та от там и има значение и МОД ако дейността ще е друга, както и % ТЗПБ ...та не знам дали сега трябва да им сменям изобщо дейността по уведомление към НАП с промяна на работното място, както и % ТЗПБ?
И всъщност има ли проблем, че тези служители ще са работещи на обект, който няма още акт 16, а всъщност строителството на обектите и изграждането се прави от външна строителна фирма?
Тези всички въпроси ме притесняват и затова ще съм благодарна за мнения.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група