Чл.114

22.01.2019, 11:14 1576 1

22.01.2019, 11:14
Публикации: 5 / 1
Здравейте, от скоро съм ТРЗ и се сблъсках със следното за което имам нужда от помощ.
Работя в училище и назначихме учител пенсионер по чл.114 във връзка с чл.67/1/1- това е втори ТД на дамата, като първият е отново по чл.114. Назначена е на лекторски часове които се взимат по програма за съответния срок, но понякога стават и размествания така че ако имаме предвидени 25л.ч. за м.10 тя може да е отработила реално само 20 или да се е наложила да поеме още 2-3 часа отгоре.В случая дамата спори дали и се полага платен отпуск и % клас.В другото училище понеже сме колеги казаха че не и начисляват класа.Ако тя има право и на двете дайте някаква формула за изчисление, че направо тотално се обърках.За отпуска прочетох, че ако се съберат общо 10 р.дни на двете места / по 5 на всяко/тогава може да ползва отпуск, но какво право имам аз да изисквам  от другото раб.място отработените дни че да и се сметне отпуска.Моля дайте мнение.Дамата заплашва и със съд, но прочетох някъде че споровете за правото на отпуск не се разглеждат от съдилищата.
#1 | 22.01.2019, 12:07
Публикации: 1302 / 183
От НСОРЗ
Чл. 12.(8) Допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит се заплаща за действително отработено време в рамките на съответната месечна продължителност на работното време само по основното трудово правоотношение, а при непълно работно време - по всеки отделен трудов договор, до допълването им до съответната месечна продължителност на работното време.

Във вашия случай мисля, че това доплащане трябва да го направят в училището, където тя е на основен ТД, като справката за отработените при вас часове би следвало г-жа даскалицата да я поиска от при вас и да я представи на колегите ви.

Нямаше да е лошо в нейния ТД освен членовете от КТ, които сте посочили да бяхте написали "...и във връзка с чл. 111 от КТ като 2-ри ТД".
По този начин щяхте да изчистите всички неясноти.

Въпросът с отпуските е третиран в НРВПО, прочетете чл. 23 (2).
Ако и това не ви помогне, питайте пак.
Успех и късмет! :smile1:
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група