Не разбрах въпроса Ви? Как така от февруари 2016 год. започва да си взема болнични по бременност? Нима е била все бременна през този период?
Може да е като слоновете, да го носи по 1 година
Здравейте имам следния въпрос на който никой не може да ми отговори имам служител който от февруари 2016 започва да си взима болнични по бременност и идва време да се върне на работа но иска да си ползва отпуската сега за тази 2016 когато е била болнични има ли право на отпуска?
Това не е въпрос от изключителна сложност, че да не може никой да Ви отговори. Независимо, че лицето е било в болнични, то отпуска й се полага.
Скрит текст :
Време по трудово правоотношение, което се признава за трудов стаж, без работникът или служителят да е работил
Чл. 352. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 352 - ДВ, бр. 15 от 2010 г., в сила от 28.08.2010 г.) За трудов стаж се признава и времето по трудово правоотношение, през което работникът или служителят не е работил, в следните случаи:
1. почивните и празничните дни;
2. ползуваните платени отпуски независимо от тяхното основание и начина на заплащането им;
3. ползуваните неплатени отпуски, установени с този кодекс или с други нормативни актове, когато това изрично е предвидено;
4. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., доп. - ДВ, бр. 15 от 2010 г., в сила от 28.08.2010 г.) ползуваните неплатени отпуски за временна неработоспособност и за бременност и раждане;
5. времето, прекарано в курсове, школи и други форми за професионална квалификация и преквалификация с откъсване от производството;
6. времето, през което работникът или служителят не е работил поради неправилно недопускане на работа;
........................ ................