Здравейте,
Чета тази дивотия тук:
https://www.az.government.bg/pages/izplashtane-na-kompensacii-za-zapazwane-na-zaetostta/и не мога да разбера какво искат да кажат. Пропускам това, че в България винаги пишат законите и разпоредбите все едно всички сме методисти и тълкователи.
Добре, фирмата ни има явен спад и той е не само 20% ами доста повече в сравнение с преди години понеже е в сферата на конгресния туризъм.
Няма намалено работно време, няма промени по ТД, няма такива неща, всичко си е като от преди извънредното положение, но приходите съвсем явно са значително спаднали, пропускам факта, че никои не пътува в момента, 90% от клиентите са чужденци и има забрана за мероприятия като цяло, която не се знае докога ще продължи.
Отворих аз тези неща от въпросната страница:
Процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на компенсации по ПМС № 55/30.03.2020 г.
Заявление за изплащане на компенсации и декларации - Образец 1 (чл.1, ал.1 ПМС 55/2020)
Заявление за изплащане на компенсации и декларации - Образец 2 (чл.1, ал.2 ПМС 55/2020)
Заявление за изплащане на компенсации и декларации - Образец 3 (чл.1, ал.3 ПМС 55/2020)
В нито едно не могах да видя или да разбера с този спад в приходите от 20% имаме ли право да кандидатсваме или не?
П.С. Тук искам да отбележа, че с тези дивотии направо побъркаха хората! В доста голяма верига магазини (да се разбира по няколко магазина във всички по - големи градове) в момента всички работници са на 4 часов работен ден пуснати от 8, а реално продължават да работят на 8! Сякаш ми се струва, че това се прави, за да покрият мярката, но подобен род манипулации на мен ми се струват пракелни.
Чудя се само със спад в приходите от предходната година като се има предвид дейноста конгресен туризъм дали можем да кандидатстваме?
Благодаря предварително!