Здравейте! Пускам нова тема тъй като това, което четох е от отдавна, а пък и май моето е сложен казус. Извинявам се за дългите писания.
Работех в банков клон в града, в който живея. Бях в 4 месец и решиха да го закрият. Фиктивно ме прехвърлиха в друг офис доста далече. Началото на октомври месец изтича първата ми година от майчинството и от финансова гледна точка се налага да започна работа. Е, разбира се не ме устройва да пътувам по 200км на ден, камо ли пък с дете на 1 годинка. Имам втора магистратура педагогика и в нашия град има свободно място. Проблемът е, че както знаете се започва от 15 септември.
Какви опции имам въобще?!
Възможно ли е да прехвърля майчинството на баба(ама пък тя е пенсионерка), за да не губя парички, да се върна уж на работа и да подам молба за напускане/ако удовлетворят по взаимно съгласие без предизвестие/
Ако детенце почне ясла септември месец директно ли бабата спира да взема майчинството/ако въобще може да й се прехвърли/
Другия вариант, който се сещам е да прекратя майчинството си август месец и да се върна на работа като подам предизвестие и или го работя или ползвам отпуск. После да започна и да чакам заплата, но с малко дете и без особена финансова стабилност доста се притеснявам 😑😑
Моля дайте ми някаква информация как мога да постъпя. Наистина имам нужда от помощ. Направо съм в безизходица 😔😔