Здравейте, използвам темата, за да не отварям нова, ако се наложи ще го направя. Не знам защо бях решила, че когато дойде времето за отчитане на програмите ще мисля кои разходи и ше оправям сметки, а явно трябва много по-рано да го помисля
Става въпрос за получени финансирания по ОПИК в 2021, но част касаят разходи за 2020:
1. Едното е с период на отчитане 01,03,2020 - 31,12,2020. За да спазя принципа на съпоставимост на приходи и разходи - трябва да отчета прихода в 2020 и да си приключа целия отчет.
2. Второто финансиране е получено 2021 и ще се опитам да го оправдая с разходи от 2021, за да не товаря повече финансовия резултат за 2020.
3. Стигам до въпроса с финансовия резултат, които беше загуба, но предвид финансиранията това се промени. Имам подадени декл. за промяна на авансови вноски на 0,00лв... По спомен имаше лихва за разминаването, нали така?
4.И накрая - има предстояща 3-та фаза по една от програмите, за която евентуално ще се получат средства да речем октомври 2021. Може ли някой да ми обясни как трябва да спазя принципа на съпоставимост ако вече е приключена 2020 и да речем искам да включа разходи от 2020?