Префактуриране на услуга

13.04.2021, 19:07 2100 3

13.04.2021, 19:07
Публикации: 287 / 6
Фирма осъществява дейността си в обект собственост на Министерство като в самия договор е описано, че се ползва помещението на възложителя. Проблем ли е да се префактуриране разходите за ток и вода на Фирмата? Вярно ли е, че не могат защото това бил самостоятелен обект, а не го ползват съвместно.....къде мога да прочета повече?
#1 | 13.04.2021, 20:15
Публикации: 4604 / 786
Тоест, министерството (наемодател) да префактурира тока и водата )които се водят на партида на министерството) към фирмата-наемател?
Не знам да е забранено, но защо не прехвърлите партидите?
#2 | 13.04.2021, 20:56
Публикации: 287 / 6
Да.Не им се занимавало с прехвърляне...стана ми странен довода им, че не може да се префактурира защото сградата е самостоятелна
#3 | 14.04.2021, 13:27
Публикации: 315 / 39
Да.Не им се занимавало с прехвърляне...стана ми странен довода им, че не може да се префактурира защото сградата е самостоятелна
Те някои си измислят невероятни причини как да не свършат работата. По принцип рехвърлянето на партидите (особено ел.енергията) е доста неприятно, защото ако се сменят наемателите често... Затова се прави префактуриране на разходите. Тук възниква проблем, ако няма подотчетни измервателни уреди(електромер, водомер), как да се определи консумацията.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група