График шофьори

26.05.2021, 10:32 1655 3

26.05.2021, 10:32
Публикации: 184 / 22
Здравейте , въпросът ми е свързан с изготвянето на график за шофьори разносна търговия .
Какъв график да изготвя за тях след като работят на СИРВ , някои от тях на непълно работно време и работния процес им зависи от това дали днес имат поръчки и ще доставят стока по магазините или няма да имат . Това се разбира от заявки които получаваме предходния ден . СИРВ е за 1 месец , но как да съставя график като незнам следващата седмица дали ще има поръчки на стока или не , а графика трябва да ми е предварително изготвен .
#1 | 26.05.2021, 14:56
Публикации: 4400 / 737
Трудна работа, практически невъзможна за месец напред... освен постоянно да коригирате...
Все пак, ако няма поръчки повечко дни какво става с месечното отработено време на шофьорите, вършат ли някаква друга работа, докато няма курсове? Теоретично може да се случи така, че дълго време да не можете да осигурите курсове, тогава престой ли ще плащате?

Само ще вметна, макар, че не се прилага - един месец не е минималното време на изчисление, няма пречка да е седмица, примерно :)
#2 | 26.05.2021, 15:10
Публикации: 184 / 22
Случва се ден или два в месеца , да плащаме престой , но ако пък за месеца им се съберат повече часове над нормата те покриват неотработените дни . Благодаря все пак за отговора.
#3 | 27.05.2021, 11:10
Публикации: 9 / 1
Здравейте,
ще си изкажа и моето мнение, което не е задължително да е вярно  :wink1: Когато се прави график-форма 76  за съответният период седмица(месец) той е ПРИМЕРЕН. Служителите се подписват задължително и са информирани как ще работят - закона е спазен. Но това не е фактически отработеното, защото винаги може някой да излезе отпуска, да се разболее, да се наложи да замества друг или да настъпи промяна. За това след края на заложеният период се прави действително отработеният график и се сравнява с примерната форма дали има разлики. Така например ако по график-форма на шофьора му е заложено в понеделник и вторник да работи по 4 часа, а човека действително може да не е имал заявка в понеделник, но вторник да е изработил 8 часа - така всичко е наред и не виждам защо трябва да се връщате назад и да коригирате график-формата и да го карате отново да се подписва. Разбира се ако в месеца има примерно 160 часа, Вие сте длъжни да ги разпределите по дни в график-формата, но ако не можете да осигурите толкова часове работа ще се наложи да плащате за престой. 
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група