Здравейте на всички тук!
Имам следният казус пред себе си :На 01.07.2021г. ЕТ "Х" прехвърля предприятието си на ООД "У" ООД стартира дейноста си в деня на прехвърляне на предприятието. Сега ми предстои да подам Декларация по чл87 а от ЗКПО с която доброволно да платя третата авансова внсока от ООД. Дилемата е в частта данни за декларацията коя точка да избера? След разговори с 3 различни служителя на нап и един одитор мненията са 2 точка ,7 точка или 8 точка.Във втора точка е рутинната декларация подадох така и я отхвърли.Основание няма над 300000 лв оборот.Логично ,съгласявам се. Подавам с точка 8-"на основание чл. 87а, ал. 3 от ЗКПО – от новоучредено данъчно задължено лице, което съгласно чл. 83, ал. 3 от същия закон е избрало да прави тримесечни авансови вноски в годината на учредяването и/или в следващата година" ... и тук я отхвърля,с основание че не е новообразувано. Подавам и с точка 7 -"от новоучредено в резултат на преобразуване дружество, което съгласно чл. 118, ал. 1 и т.н." Отново е отхвърлена.
Много моля ако някой от вас има представа как трябва да подходя,или пък е имал подобен случай да ми даде съвет!
Благодаря Ви предварително!