ВОД ПО ЗДДС

31.05.2012, 13:12 3827 0

31.05.2012, 13:12
Публикации: 1 / 0
Здравейте колеги!

Имам нужда от помощ по следния казус:

Регистрирано ЕООД в търговския регистър с едноличен собственик – френски гражданин, който се осигурява като нает във Франция.
Желае да се занимава с търговска дейност на територията на България – адрес на регистрация Варна. Търговката дейност ще се изразява в закупуване на бельо от територията на България и износът му за Франция. Дружестовото ще извърши доброволна регистрация по ДДС. Касае се за ВОД, при която ДДС ще начисляват получелите – френски и белгийски фирми. Стоките ще се изнасят чрез самолетни пратки от назначен мениджър – българин от летище Варна или София до собственика на ЕООД, който ще ги разнася със собствен транспорт до крайните получатели на територията на Европейкия съюз като разходите по транспорта са изцяло за сметка на доставчика – българското ЕООД. Приходните документи /фактури за продажби/ ще се издават от българското дружество с място на стопанска дейност България към крайните потребители на територията на общността и плащането ще се осъществява по банкова сметка на дружеството на територията на България.
Въпроси:
1.   Ще има ли проблем при доказване на ВОД във връзка с чл. 45 т.2 б от Правилника за прилагане на ЗДДС предвид това, че транспортът ще се извърши с първоначален получател – собственика на дружеството, а приходния документ /фактурата/ ще е издадена към крайния получател – регистрирано за целите на ДДС дружество на територията на Общността?
2.   Ако собственикът на ЕООД представи документ от крайния получател за прием на доставената стока, може ли този документ да служи като допълнително доказателство на ВОД във връзка с чл. 45 от Правилника за прилагане на ЗДДС?
3.   Как ще се третира допълнителният транспорт на територията на общността от страна на собсвеника на ЕООД и ще повлиияе ли на отчитането и отразяването на ВОД в документите по ЗДДС?
4.   Има ли пропуски в моето изложение – нещо, което е съществено по отношение на вида на сделката или начина на третиране?
Благодаря предварително!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група