Искам да се запиша на борсата, но имам фирма - моля за съвет

17.05.2022, 11:50 2454 2

17.05.2022, 11:50
Публикации: 1 / 0
Историята на кратко:

1. Имам фирма заедно със съдружници
2. Фирмата се движи ОК - има известно количество пари в касата
3. Бърн аутнах тотално и не съм в състояние да работя
4. Чинно съм си плащал всички данъци на мен и на служителите ми вече над 5 години
5. Искам да спра да работя и да си почина няколко месеца
6. Съдружниците ми ще ми прехвърлят техните дялове и ще стана ЕООД
7. Искам да спра за известно време работа И ДА ВЗЕМАМ помощ за безработен, тъй като имам нужда от парите, поради постоянни семейни разходи. Възможно ли е това?

Има ли вариант за нещо тип да си замразя фирмата, да я отпиша по ДДС и да се запиша на борсата, без да закривам самата фирма?

Осигурявам се като управител и си плащам осигуровките на максимума от поне 5 години.
#1 | 17.05.2022, 12:28
Публикации: 9721 / 1664
Има ли вариант за нещо тип да си замразя фирмата - има. Спирате дейност, спирате самоосигуряването и т.н.
Има ли вариант ... да я отпиша по ДДС  - ако отговаряте на условията за дерегистрация по желание - да, можете да я дерегистрирате. След съответните проверки. А може в периода без дейност да си пускате "нулеви" декларации.
Има ли вариант ... да се запиша на борсата - ако сте се осигурявал за безработица през 12 месеца от последните 18 , фирмата ви е спряла дейност и не подлежите на самоосигуряване -да. Напомням, че самоосигуряващите се лице НЕ правят вноски за безработица. При осигуряване по ДУК има осигуровки за безработица.
Чинно съм си плащал всички данъци на мен и на служителите ми вече над 5 години - това предполага, че имате счетоводител. Консултирайте се с него.
#2 | 17.05.2022, 13:44
Публикации: 841 / 72
Вписвате друг управител, може и един или всички останалите от съдружниците, а те ако желаят могат да управляват предприятието. Ако вие сте като управител, то не очаквайте да ви изплатят обезщетение, нищо че не полагате личен труд, така си го тълкуват...
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група