Здравейте,
Моля, за съвет, защото след цялата изчетена информация, тълкуванията ми са под въпрос.
Назначена на работа октомври мин. год., вече съм на постоянен договор с нетна заплата 1800 лв. Работодателя ми е с явно изявено арогантно поведение и в тези месеци имам имейли как на си заслужавам заплатата, как винаги нещо не е ок, лични нападки по телефон и поиска да приключим взаимоотношения. Всички колеги поз ават характера му и изгонените от него служители. Аз не съм съгласна да подпиша 1 месечно предизвестие. Предложи дами намали заплатата на 800 лв + да си я допълвам с периодични бонуси. Също ме съм съгласна.
Какво следва?
Счетоводителката ме предупреди,че той каквото си науми го прави и е в негова изгода винаги.
Споменах й,че той може или да ме уволни или съкрати - 4 брурни заплати във втория случай и съдебно дело в първия.
Въпросът е ако се хване за членовете според КТ, в които има съкращаване на персонал или вече не отговарям на изискванията за длъжността, това адекватно ли се доказва в съда? Ако се стигне дотам, какви са шансовете човека с финансовите възможности да спечели, а не работника? Дори в момента колеги получава една заплата по банков път и друга на ръка, но надали някой би свидетелствал за мен каквото и да било, защото това означава да си загуби работата. Моля, за съвет какво мога да направя!
Благисаря!