Болничният ми беше от 7 ноември,до 30 ноември.По график бях на работа на 6 и 7 ноември ,след това два дни почивам и така ни е графика цял месец.Работодателят ми е платил само пълната 12 часова надница за 7 ноември.И тъй като ми превеждат заплатата по банка,били превели уж малко повече,тъй като имам и 200 лв клас . Към НОИ обаче изпращат други фишове,които са на 8 часа и по тях ми превеждат заплатата в карта,а разликата я получаваме на ръка.
Цитирам ви:
"Ако Болничния е от 28.11 до 02.12- Нищо няма да получите - ни от НОИ, ни от работодател, ако графика е като описания в примера."
От НОИ винаги ми изплащат болничните дни след 3 тия ден/във вашичт пример за 1 и 2 декември НОИ ми изплаща /,а не както сте писали по горе,че не се получават.Това явно означава май,че сме на 8 часов график,нищо,че работим на 12 часови смени.
И не,не ни приравняват часовете за месеците.Някои месеци имаме по 16 дни работни,други по 15 и по рядко се падат по 14 дни .Та в случая по графика, който по горе съм работила,само за 7 ми ли трябва да ми плати работодателя,така както е платил пълната 12 часова надница или 70% от 3 работни 8 часови надници?От НОИ ми превеждат обезщетението от 10 до 30 декември.