Здравейте, колеги! Сега имам следния казус и реших да попитам за мнението Ви. Става въпрос за следното - една от фирмите, с които работим - иска да позиционира продукти при нас. По точно иска да ползва една витрина и да си сложи хранителните добавки там. И една година да стоят така и ще ни плати сума за това позициониране. И искат да им издам фактура за позициониране. Пратиха ми образец и аз ще им издам. Първо се замислих какъв приход ми е това - и реших, че е приход от услуга , а не е продажба. И се консултирах с една колежка и тя ми потвърди, че и тя има такова позициониране и е приход от услуга. Обаче сега се замислих за още нещо. Аз сега ще издам фактура за позициониране - декември 23г. И ще ми преведат сумата по банка. Но срока на позиционирането е 1 година. Значи ли това, че ще имам приход за бъдещ период? Сумата е 480лв за 1 година. От декември до декември. Сега доста се зачудих трябва ли да деля сумата - в смисъл за декември да имам приход от услуга - 40лв, а останалите да останат Приход за бъдещ период. И евентуално догодина да ги призная за текущи. Но си мисля, че реално аз цялата сума ще я получа сега. И вече се обърках. Ще питам пак колежката, но ми е интересно да чуя и други мнения.
Благодаря за вниманието и отделеното време!