Здравейте,
От вчера се опитвам да формирам чл.73 ал6 от продукт на микроивест. Изгледах всичко, стъпка по стъпка ( минава се първо през служебна бележка - изчисли всички работници -и накрая запис, след това минавам вече на стъпка за формиране на чл.73ал6, запаметявам файла и минавам за проверка през продукт на НАП.
Държа да отбележа, че реално на ТРЗ нямам само последната актуализация, за което много се съмнявам да е в това проблема(2.00.048 / 22.01.2024г) тоест само тази не съм заплатила за 2024 год да актуализирам. След като мина проверката в програмата на НАП и там съм изтрила всичко старо и съм актуализирала с новите изменения, ми дава на всеки следните 2 грешки:
На ред 1 е наличен елемент refundamount
На ред 1 е наличен елемент deductedtax
Това за всяко едно лице. Периода съм задала 01.2023 до 12.2023 год, като само тук не съм сигурна, защото декемврийските заплати се изплащат през м. януари 2024 год.
Държа да отбележа, че няма работник които да получава обезщетение за деца , или пенсионер с 50 % намалена работоспособност. Това ми отговориха, вчера от Микроинвест, когато реших да ги попитам на какво се дължат грешките ми.
Благодаря на отзовалите се!
Бъдете живи и здрави