2025: Въпроси за Декларации Обр.1, 3 и 6

Вчера в 22:16 35471 126

#120 | Вчера в 22:16
Публикации: 13114 / 2585
Да подам  заличаваща на това лице Д1 , и втора редовна за това лице , като чекна че няма основание да се подава Д 6 , нямам представа в ТРЗ про как се прави това в един файл ,

Сега прочитам отново въпроса и отговорите. Имате подадени 2 Д1? Искате да направите корекция и на двете? Или само на едната? От споделената практика на p.zhekovasky-k.bg разбирам,че подавате заличаваща и две Д1 редовни.
Да подам  заличаваща на това лице Д1 , и втора редовна за това лице ,
Какво значи втора редовна?
Ако не става програмата да ги направи в един файл ползвайте тази на НАП или генерирайте двете редовни ,отделно заличаващата и ръчно ги обединете.

#121 | Днес в 09:39
Публикации: 29 / 3
Две декларации 1 са подадени -  едната със здравното осигуряване ,/разликата от пенсията до макс осиг доход/и  другата с останалите осигуровки . Проблем е втората ,като корекцията касае ДОД,  но и аз не разбрах p.zhekovasky-k.bg  защо трябва да подам една заличаваща и две редовни ?
#122 | Днес в 09:54
Публикации: 380 / 87
Аз рабрах че за месеца който искате да коригирате, сте подали две Д1 за едно и също лице.Ако е така ,корекцията става по начина който ви описах.Ако не съм разбрала правилно, се извинявам.
#123 | Днес в 10:37
Две декларации 1 са подадени -  едната със здравното осигуряване ,/разликата от пенсията до макс осиг доход/и  другата с останалите осигуровки . Проблем е втората ,като корекцията касае ДОД,  но и аз не разбрах p.zhekovasky-k.bg  защо трябва да подам една заличаваща и две редовни ?

Ако двете Д1 са с един и същ код за вид осигурен заличаващата ще заличи и двете.
#124 | Днес в 11:25
Ако двете Д1 са с различни кодове за вид осигурен и се наложи корекция на едната щеше да е правилен първоначалният подход,който и аз потвърдих. При един и същ код за вид осигурен подаването на Д1 с код К само за едната Д1 променя и Д6 и това е била причината да се върне записа.
Благодаря на p.zhekovasky-k.bg за споделеното . Споделете какво се е получило .
#125 | Днес в 13:45
Публикации: 380 / 87
Прикачам моя файл, дано да помогна.
#126 | Днес в 15:36
Публикации: 29 / 3
Ако двете Д1 са с различни кодове за вид осигурен и се наложи корекция на едната щеше да е правилен първоначалният подход,който и аз потвърдих. При един и същ код за вид осигурен подаването на Д1 с код К само за едната Д1 променя и Д6 и това е била причината да се върне записа.
Благодаря на p.zhekovasky-k.bg за споделеното . Споделете какво се е получило .
, p.zhekovasky-k.bg

Подадох в един файл -  един брой заличаваща Д1 и две редовни Д 1 , файлът е приет , няма дублиране , всичко е наред , Благодаря ви за помощта и на p.zhekovasky-k.bg за насоките
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група