Липса на данни в касов апарат

25.01.2025, 16:14 141 3

25.01.2025, 16:14
Публикации: 2 / 2
Здравейте. Касвовият апарат на фирма изгаря в пожар и няма от къде да се видят отразените обороти за 2024 г. Фирмата е пускала месечни отчети само за някой месеци. Някой липсват. Разбрах, че има възможност да се проследят обротите от сайта на НАП, но за съжаление никой от познатите ми не може да ме упъти от къде. Звънях на националния телефон на НАП– и оттам не ми помогнаха. Моля, ако някой знае как и откъде да видя отразените обороти в КА на фирмата в сайта на НАП – да ми помогне.
Благодаря предварително на отзовалите се.  :smile1
#1 | 25.01.2025, 18:49
Публикации: 12314 / 2314
Моля, ако някой знае как и откъде да видя отразените обороти в КА на фирмата в сайта на НАП – да ми помогне.

Ако от НАП не Ви кажат не виждам кой може нещо да направи. Тука обаче има един такъв момент - те на практика контролират съответствието на постъпилите данни от КА в тяхната система и декларираните приходи от фирмата. Не знам дали биха съдействали - поне официално.
#2 | 25.01.2025, 19:03
Публикации: 12314 / 2314
 те на практика контролират съответствието на постъпилите данни от КА в тяхната система и декларираните приходи от фирмата.

Имам предвид приходите в брой.
#3 | 25.01.2025, 20:29
Публикации: 209 / 50
Здравейте,
                    Като влезете с КЕП в профила на фирмата има възможност да се направи справка на регистрираните ФУ, вади списък с всички такива, чуква се на това което ви интересува и се генерира екселски файл, в който има информацията ден за ден от касовия апарат от началото до последно излъчено от СИМ-картата. Понякога информацията е с две седмици закъснение, но се появява така или иначе. Основният проблем на тази справка е, че не отчита сторното и не е детайлна по групи ДДС, а виждате едно общо число за деня /пак подчертавам-БЕЗ СТОРНО ОПЕРАЦИИТЕ/. Т.е. ако в деня имате 1000.00лв. оборот и сте пуснали СТОРНО 500.00 в тази справка ще видите 1000.00. Но на зор-заман ще можете да си свършите работа. Ако не е и регистриран по ДДС в сектор с различни ставки ще ви бъде още по-лесно.

Хубава вечер!!!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група