Здравно на пенсионер

Вчера в 16:05 244 9

Вчера в 16:05
Публикации: 989 / 30
Собственик на ЕТ и ЕООД  пенсионер с ТЕЛКово решение  до сега си внасяше здравното и подаваше Д1 и Д6 през ЕТ но на 31.12. спря дейността на ЕТ и продължи да извършва  дейност само с ЕООД.  Януари подаде ОКД 5 , че спира дейността на ЕТ  . Не подадохме ОКД 5 за ЕООд защото той няма да се осигурява  правилно ли е  и сега проблем ли е да започне да подава Д1 през ЕООД
#1 | Вчера в 16:09
Публикации: 12330 / 2320
 продължи да извършва  дейност само с ЕООД

Без значение дали ще се осигурява или не след като упражнява дейност следва да има подадено ОКД5 и за ЕООД .
#2 | Вчера в 16:22
в това ОКД 5 какво ще отбележе ..има подадена за започване на дейност , няма да се исигурява  ...освен само че ще упражнява дейнст през ЕООД
#3 | Вчера в 16:25
в това ОКД 5 ... само че ще упражнява дейност през ЕООД

Точно така. :smile1:
#4 | Вчера в 17:41
Публикации: 9878 / 1711
в това ОКД 5 какво ще отбележе ..има подадена за започване на дейност ,
Вече (някога) има подадена ОКД5,  че е започнал дейност в ЕООД-то? Така ли? И не е спирал за упражнява дейност в ЕООД-то?
Ако е така, сега не подавате нова ОКД5,  а само Д1 през ЕООД
#5 | Днес в 08:17
Точно така , когато ЕООД започва дейност физическото лице подава ОКД5 където декларира , че упражнява дейност от дата .. в дружеството но не посочва  вид на осигуряване защото вече има подадена такава декларация в която е посочил вида на осигуряването и че то е в ЕТ.
Затова се колебаех, че трябва да подавам отново ОКД 5 . Може би , ако ТЕЛК бъде отменен тогава ще трябва да се подава за вида на осигуряване. А бе леко съм пообъркан .....
#6 | Днес в 08:31
При подаване на ОКД5 за прекъсване на дейност от ЕТ обикновено става прехвърляне на осигуряването към другата фирма с обявена дейност. Влезте с ПИК на лицето в профила му в НАП и вижте история на самоосигуряването. Вероятно срещу ЕООД ще видите активен с осигуряване. Поне такава констатация направих аз при подобен случай преди години, но не знам и сега ли системата се "държи" така. В този случай не знам дали  не е необходимо да се заяви "неосигуряване" или това се решава с подаване на Д1 само със здравно.
Аз бях подала прекъсване в ЕООД и възобновяване в един и същи ден за да стане статута на СОЛ активен, но без осигуряване.
Разгледайте профила и вижте как са там нещата.
#7 | Днес в 09:01
Сега погледнах и срещу ЕООД има само активен  от датата на подаване на ОКД 5 за започване на дейност
#8 | Днес в 09:03
Сега погледнах и срещу ЕООД има само активен  от датата на подаване на ОКД 5 за започване на дейност

След като е пенсионер и ще плаща само здравно точно такъв трябва да му е статута там.
#9 | Днес в 09:09
ок оставям го така и подавам Д1 през ЕООд
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група