Въпросът е свързан с един подписан Договор за групово доброволно абонаментно здравно осигуряване. Договорът е сключен със здравно-осигурителен фонд и на прима виста ме притеснява това, че в предмета на договора пише : ОСИГУРЯВАЩИЯТ възлага, а ОСИГУРИТЕЛЯТ приема да обезпечи, срещу заплащане на осигурителни премии, предоставянето на здравни услуги, съгласно: Общи условия за доброволно здравно осигуряване по пакети здравни услуги – Приложение №1; Лицензирани Пакети здравни услуги – Приложение №2; и т н. После са изброени някакви пакети и бр.лица / за радост това са всички работещи във фирмата /.
Това, което най-много ме притеснява, че цялата вноска за 1 година се превежда еднократно и в момента хич не мога да се светна трябва ли да начислявам 10% данък върху социалните разходи. Сумата на месец за 1 човек е по-малка от 60 лв., но вноските няма да са месец за месец, а направо цяло плащане.
Четох, четох и файда никаква:)) Дайте акъл какво да правя - да начислявам ли 10% данък или може нещо друго да се направи? Нямам идея как се подхожда при такива еднократни плащания и се надявам някой да ме спаси от мъчителните терзания:))