Напускане на работа поради пенсиониране

Днес в 15:05 189 3

Днес в 15:05
Публикации: 14 / 0
Здравейте,
Може ли в ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТРУДОВ ДОГОВОР
НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 327, АЛ. 1, Т. 12 ОТ КТ да посоча дата 02.06.2025 г., а да го подам с дата от май месец? Грешно ли е, ако отподне текста- считано от момента на получаване на настоящото заявление.
#1 | Днес в 16:31
Публикации: 4717 / 821
Ако в уведомлението подавате юнска дата на прекратяване системата няма да ви го приеме преди вписаната дата на прекратяване.
#2 | Днес в 17:18
Публикации: 10151 / 1775
Ако в уведомлението подавате юнска дата на прекратяване системата няма да ви го приеме преди вписаната дата на прекратяване.
Доколкота разбирам, не се пита за уведомление (или каквото ще е след 01.06), а за заявление от работника за прекратяване на ТД без предизвестие.

Лично аз не виждам проблем да се подаде с фиксирана дата и 15- 16 дни по-рано. Доколкото едно такова заявление има по-скоро уведомителен характер (не се иска съгласие на работодателя, нито има предизвестие), защо да не може да "уведомите" работодателя по-раничко, та и той да си коригира плановете?
#3 | Днес в 19:13
Публикации: 4717 / 821
Аха, не съм разбрал правилно. Ако пита пенсионерът - съгласен (и как иначе) съм с написаното, че заявлението може да се подаде по-рано, даже е по-добре (поне за работодателя).
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група