Не отразени в дневниците за покупки кредитни известия

05.06.2025, 13:33 409 2

05.06.2025, 13:33
Публикации: 14 / 0
Към края на Май 2025г. ни пуснаха искане от НАП и списък с не отразени КИ в дневниците за покупки, като да обясним и защо не са включени. Оказа се че просто кредитните известия не са получени, както и самите фактури към които са издадени, до тук е ясно. Обаче от понеделник се опитва да се свържа с проверяващия инспектор, за да попитам дали съгласно чл. 126 ал.3 т.1 от ЗДДС да си включим КИ в периода на установяване демек в месец Май или трябва да се изчака приключване на проверката, но за сега не успявам.
За това исках да попитам за мнение как процедирате в такива случаи, изчаквате ли да свърши проверката?
#1 | 05.06.2025, 14:50
Публикации: 317 / 55
Не сте включили нито фактурите, нито КИ към тях. Правилно Ви разбрах, нали? В такъв случай пиша обяснителна записка, че не съм включила фактурите и съответно нямам основание да включа и кредитните известия. Допълвате, че документите не са ви предоставени от страна на доставчика. Постоянно имаме подобни казуси и ми е писнало да обяснявам все едно и също...
#2 | 05.06.2025, 15:30
Публикации: 14 / 0
Не сте включили нито фактурите, нито КИ към тях. Правилно Ви разбрах, нали? В такъв случай пиша обяснителна записка, че не съм включила фактурите и съответно нямам основание да включа и кредитните известия. Допълвате, че документите не са ви предоставени от страна на доставчика. Постоянно имаме подобни казуси и ми е писнало да обяснявам все едно и също...

Да за по-голямата част от кредитните е така. Но за едно от тях все пак има и включена фактурата към която е издадено и него съответно ще трябва да го отразим. А за останалите за които не са отразени фактурите ще напиша обяснителна записка.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група