Здравейте! За пръв път се сблъсквам с този вид договори. Имам лице пенсионер назначено на такъв вид договор на длъжност градинар. Уговорката е да идва в определени дни от месеца, когато има нужда от косене и поддръжка на градината. Съществуващият му ТД не е оформен добре. Вписано е работно време 8 часа на седмица, без уточняване кои дни, начало и край на работното време или пък в условията на СИРВ. Помогнете ми с определянето на основното възнаграждение, което ще е върху МРЗ пропорционално на отработените дни, които ще са 5 работни дни за месеца в повечето случаи, защото зимните месеци няма работа. Тогава може да бъде повикан и за 1 ден. Но до колкото чета КТ трябва да се уточнят точно дните и работното време. Например всеки вторник и четвъртък от ...до. Или в условията на СИРВ с графици. Тъй като всеки месец е с различен брой работни дни за страната, не излиза ли че и основното възнаграждение е променливо? Така му е правена заплата досега например 1077/21*5 или 1077/19*5 Притеснява ме, че това означава подаване на ЕТЗ всеки месец. Което е безумие. Съставянето на графици не ме притеснява. Другото което ми идва на ум е да се уговори твърдо възнаграждение например за 5 дни в месеца 300 лв., и ако има неотработени дни да се ползва платен/неплатен отпуск. Благодаря на отзовалите се!