Здравейте, предстои ми да прекратя трудов договор. Служителят иска да излезе в отпуск от 01.07 до 10.07 вкл. и от 11.07 договорът да се прекрати, тоест трябва 10.07 да бъде последният му работен ден и считано от 11.07 вече да не е на работа.
Затруднявам се с оформянето на заповедта за прекратяване. Моля да ми кажете, дали правилно разсъждавам: ако от 01.07 е в отпуск, това означава, че трябва да му дадем заповедта с дата преди 01.07, считано от 11.07. Тоест може да бъде 30.06, считано от 11.07?
Работодателят и служителят подписват заповедта на 30.06. На тази дата се връща трудовата книжка и се начислява обезщетението за неизползван отпуск. След което служителят излиза в отпуск и след като изтече този отпуск вече не е на работа.
Или трябва да изчакаме да свърши отпуската и на 11.07 да се прекрати ТД, само че тогава последен работен ден ще му бъде 11.07?
Понеже вече се обърках, въпроса ми е - възможно ли е последен работен ден да му бъде последния ден в платен отпуск и от следващия ден вече да не е на работа?
Тогава, ако първия вариант е възможен би трябвало на 11.07 само да подам ЕТЗ в НАП