Допълнителни споразумения

Днес в 06:32 402 9

Днес в 06:32
Публикации: 98 / 0
Здравейте, на 01.09 подадох ЕТЗ на 5 човека за вдигане на заплата, но погрешка вместо с код 19 съм ги подала с код 21 . Вече е минал срока за корекция и не знам ако ги оставя така дали е голям проблем.
#1 | Днес в 08:39
Публикации: 266 / 60
В справката на ЕТЗ, всичко ли е отразено правилно, ако да няма за какво да се тревожите.
#2 | Днес в 08:47
Да,наред е всичко останало ,новите заплати датата от която влизат в сила е правилна ,единствено в т.12 на ЕТЗ не е код 19 ,а код 21 .
#3 | Днес в 08:56
Публикации: 266 / 60
Ами според мен е бял кахър, аз не бих се тревожила.Пък и виждам, че в справката на ЕТЗ не се вижда с кой код е нправена промяната.
#4 | Днес в 10:05
Благодаря ,няма да се тревожа ,нямам много опит и исках да се посъветвам !Хубав ден пожелавам!
#5 | Днес в 13:06
Публикации: 11 / 0
Може ли да се включа с въпрос по темата Допълнителни споразумения .
През юли 2025 назначих работник със срок на изпитване -6 месеца/срочен трудов договор.
През декември 2025 този срок изтича и трудовият договор се превръща в безсрочен. Трябва ли да подам Допълнително споразумение ?!
#6 | Днес в 13:34
Публикации: 10400 / 1833
Намам представа как сте го назначили, но срокът на изпитване не прави договора срочен.
Чл.70 не е основание за сключване на ТД, пък и в ЕТЗ няма код за "срок на изпитване"
#7 | Днес в 14:43
Назначен е по чл.68 ал.1 т.1
#8 | Днес в 15:02
Публикации: 10400 / 1833
Назначен е по чл.68 ал.1 т.1
Този ТД може да стане безсрочен само по чл.69, ал.1. при съответните условия. И това няма нищо общо със изтичането на срока на изпитване. Днес няма как да знаете дали изпитателния срок ще изтече на посочената дата, нито дали работникът ще продължи да идва на работата, нито пък дали работодателят ще е съгласен.
Иначе: за преобразуването на срочния договор по чл.68/1/1 в безсрочен по чл.69/1 не се подава ЕТЗ. Освен ако не сключите ДС за промяна основанието на договора (за което не виждам код в ЕТЗ) или ако прекратите срочния ТД и подпишете нов по чл.67/1/1
#9 | Днес в 15:17
Не оформих добре питането си. Да, става дума за месец декември, когато изтича срока и работника продължи да идва на работа и работодателят е съгласен ,дали тогава е необходимо да подам ДС за промяна на основанието .
И аз не го намирам в 019 , 020, 021 , но нали толкова подробно вече подаваме информация ,исках да се допитам .
Благодаря !
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група