Използване на платен отпуск при напускане

Днес в 10:05 119 1

Днес в 10:05
Публикации: 1 / 0
Здравейте,

Напускам месторабота заради нетърпим мениджър, който за съжаление се проявява и след пускане на предизвестие.

Предизвестието ми е 2 месеца. Отправих писмена молба да бъда освободена по-рано, беше ми отказано, приех ситуацията.

До датата на напускане имам натрупан 9 дни платен отпуск, който искам да използвам, а не да ми бъдат платени, защото не издържам повече, отношението на въпросният ми пряк мениджър граничи с психически тормоз. За огромно съжаление, и това ми беше отказано в писмена комуникация, в която са копирани и човешки ресурси.

Имат ли право да ми откажат, при положение, че предизвестието ми е 2 месеца и съм инициирала писмено предаване на работа, веднага след пускане на предизвестие?
Мога ли да сезирам инспекция по труда, как да се защитя? Какво е необходимо да имам писмено? Човешки ресурси вдигат рамене, такава си била въпросната дама, нищо не можели да направят.

Мога ли да ползвам друг вид отпуск, който не може да ми бъде отказан:
(1) неплатен
(2) неплатен отпуск за гледане на дете до 8 г. Ако да, детето може ли междувременно да продължи да посещава детска градина?
(3) Болничен?

Благодаря!
#1 | Днес в 10:22
Публикации: 12700 / 2445
Мога ли да ползвам друг вид отпуск, който не може да ми бъде отказан:
(2) неплатен отпуск за гледане на дете до 8 г. Ако да, детето може ли междувременно да продължи да посещава детска градина?
(3) Болничен?

Тези са двете опции, които не могат да Ви бъдат отказани. За неплатен за гледане на дете до 8 г. и посещаване на детска градина нека кажат знаещи по въпроса.
Пожелавам Ви да сте здрав/а и да не Ви се налага да ползвате действителен болничен, а с болничен без нужда да не навредите на лекаря, който би Ви го издал.
Хубав ден и бързо изтичане на предизвестието !
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група