Заплатите в евро

Днес в 10:51 183 6

Днес в 10:51
Публикации: 55 / 1
Колеги, следва ли преизчислението на РЗ  от лева в евро да е съпроводено с ДС към ТД. В  ДС  да се изменя сумата на заплатата от лева в евро?
Какво мислите по въпроса?
#1 | Днес в 10:54
Публикации: 12711 / 2445
Какво мислите по въпроса?

Честно, такъв въпрос дори не ми е и минавал през ума... :smile1:
  / ще следя темата /

#2 | Днес в 11:00
Хората работещи не са съвсем с икономическо образование и със сигурност ще се затруднят в "разчитането" на първия евро фиш. Имам предвид че ще се чудят и ще завалят въпроси по Ведомост 1,2026. Така едно ДС ще има по-скоро информативен характер как ще се измени РЗ в евро, отколкото ще е "истинско ДС" с което се изменя съществувеащото трудово-правно отншение.
#3 | Днес в 11:14
Предполагам, че във фишовете сумите ще излизат  в евро и лева. Аналогия правя с решението цените на стоки и услуги да се посочват в евро и лева до 08.2026. Днес направих актуализация на ТРЗ програмата, с която работя и е въведено точно това.
#4 | Днес в 11:25
За микроинвест ли свава въпрос - Микроинвест ТРЗ и ЛС Про?
Аз получих съобщението за ктуализация, но не го изпълних, защото съм на друга тема.
#5 | Днес в 11:41
За микроинвест ли свава въпрос - Микроинвест ТРЗ и ЛС Про?
Аз получих съобщението за ктуализация, но не го изпълних, защото съм на друга тема.

Да. :smile1:
#6 | Днес в 12:42
Публикации: 4884 / 884
Навсякъде по медиите говорят, че заплатите се преизчисляват, без да е нужно да се подписват нови ТД или ДС. Но си мисля, че не е лоша идеята за преизчислена заплата от 1234,56 евро да се направи ДС за 1235 евро, за по елегантно :)

Също, начислените декемврийските заплати в левове, които се изплащат през януари ще се плащат в евро. Това ще е по-неприятно.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група