Обезщетение чл.222, ал.3 от КТ

Днес в 13:18 127 6

Днес в 13:18
Публикации: 19 / 3
Лице на трудов договор е навършило годините и има необходимия осигурителен стаж за пенсиониране към 31.08. Освободено е на 02.09, подало е заявление за пенсиониране, но все още няма разпореждане. Според мен работодателят му дължи обезщетение по чл.222, ал.3 до края на октомври, независимо от това, че не е представило разпореждането. Правилно ли е според вас?
#1 | Днес в 13:23
Публикации: 12718 / 2447
Лице на трудов договор е навършило годините и има необходимия осигурителен стаж за пенсиониране към 31.08. Освободено е на 02.09, подало е заявление за пенсиониране, но все още няма разпореждане. Според мен работодателят му дължи обезщетение по чл.222, ал.3 до края на октомври, независимо от това, че не е представило разпореждането. Правилно ли е според вас?

Правилно е, ако работодателят има неоспорими доказателства / освен разпореждането / , че лицето наистина е придобило това право. Аз лично изчаквам разпореждането.
#2 | Днес в 13:48
Притеснява ме, че разпореждането може да не бъде получено до края на октомври, а вече нали посочваме в ЕТЗ дата на изплащане на обезщетението /ще бъде по банка/.
#3 | Днес в 14:01
Публикации: 12718 / 2447
Притеснява ме, че разпореждането може да не бъде получено до края на октомври, а вече нали посочваме в ЕТЗ дата на изплащане на обезщетението /ще бъде по банка/.

Ако Разпореждането е документа, който за Вас е доказателството, че лицето има придобито право на пенсия плащате, когато го получите.
#4 | Днес в 14:41
Благодаря за отговора
#5 | Днес в 14:48
Публикации: 4892 / 886
Ако имате данните и сте изчислили набрания стаж и сте уверени - може и да платите, но разпореждането е най-сигурно.
#6 | Днес в 14:52
Аз съм сигурна, че има. Но трябва "законово" да забавя плащането /решение на ръководството/
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група