Молба по чл. 325 и чл. 326

Вчера в 18:17 101 4

Вчера в 18:17
Публикации: 3 / 0
Здравейте, подадох молба за прекратяване на трудовия договор по чл. 325 като предлагам дата след близо месец. Допълнила съм в нея ако не бъде удовлетворена да се счита за начало на предизвестието по чл .326.
Въпросът ми е кога започва да тече срока на предизвестие/ 2 месеца по ТД/ като не са приели предложението за взаимно съгласие.
Ако съм я подала на 1.10. От 2.10-на следващия ден след подаване или от 8.10 като е изтекъл 7-дневният срок за “мислене” по чл. 325?
Много благодаря
#1 | Вчера в 18:31
Публикации: 10456 / 1845
 Допълнила съм в нея ако не бъде удовлетворена да се счита за начало на предизвестието по чл .326.
Щом сте подали едно заявление с две основания с връзка между тях "ако не едното, то другото", правилата за прекратяване на договора са според основанието, което се приеме и не зависи от другото.
Т.е. предизвестието започва да тече от деня, следващ този, в който е прието от работодателя. Датата на приемане трябва да е документирана. Ако заявлението е прието на 01.10, предизвестието започва да тече от 02.10.
#2 | Вчера в 19:03
Много Ви благодаря.
В края на предизвестието, мога ли ако подам молба на основание чл. 220 да изплатя част от неспазеното? И как се урежда? Нареждам сумата по сметка на дружеството и те издават заповед за прекратяване или обратното?
#3 | Вчера в 19:07
Извинявам се и също, под прието какво се счита, тъй като усещам леко мотаене от работодателя, ако съм я връчила лично писмено на управител/зам. управител счита ли се приета? Тъй като не ми дадоха копие или вх. номер
#4 | Вчера в 22:38
Публикации: 4921 / 891
Добре е да имате входящ номер или негова резолюция на вашето копие на заявлението/ молбата, или нещо друго писмено, защото без такова нямате доказателство, че сте го подали. Управителя може да каже "не съм получавал".

Според мен можете да нарушите предизвестието, пак удостоверено писмено и доказано. Обикновено видът и размерите на обезщетенията (от страна на работодателя или на работника) се вписват в заповедта за прекратяване. Заповедта може да е доста по-ранна от датата на напускане и можете да имате практическо време да платите преди същинското напускане, ако работодателя се страхува, че може да не платите.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група