Фактури от българска фирма регистрирана по ДДС към фирми в ЕС

Вчера в 18:13 108 4

Вчера в 18:13
Публикации: 121 / 4
Българска фирма регистрирана по ДДС издава фактури към фирми регистрирани в ЕС в различни държави, дружеството е регистрирано по OSS. Моля за мнение дали правилно ще ги осчетоводя! Тези фактури не влизат по OSS, защото фирмите в ЕС са регистрирани по ДДС в съответните държави, тези фактури аз си ги издавам без ДДС и ги отразявам във VIES декларацията за месеца. Благодаря предварително!
#1 | Днес в 10:41
Забравих да добява че издадените фактури от нас са с начислено ДДС, продажбите за които са издадени фактурите, са извършени от интернет сайт, т.е. дистанционна продажба, а при ВОД не трябваше да се начислява ДДС, само се колебая като са извършени през интернет това не е ли изключението, за да не е ВОД? Трябва да ги коригираме и да ги изпратим без ДДС правилно ли е!
Моля някой, който е имал подобен казус да ми даде някаква насока!
#2 | Днес в 10:55
Забравих да добява че издадените фактури от нас са с начислено ДДС, продажбите за които са издадени фактурите, са извършени от интернет сайт, т.е. дистанционна продажба, но за да са дистанционни, това означава, че се доставят до незадължени лица и физически лица нали така, а при ВОД не трябваше да се начислява ДДС, само се колебая като са извършени през интернет това не е изключението, за да не е ВОД, но когато двете фирми са регистрирана по ДДС си е ВОД според мен? Трябва да ги коригираме и да ги изпратим без ДДС правилно ли е?
Моля някой, който е имал подобен казус да ми даде някаква насока!
[/quote]
#3 | Днес в 11:12
Публикации: 76 / 13
Фактурите  към незадължени лица от ЕС, начислявате ддс /ставката/ на държаватта от където е ДНЗ и влиза в ддс по OSS, ако правилно съм ви разбрала въпрос . 
#4 | Днес в 11:38
Имам и фактури към дружества от ЕС, които са регистрирани по ДДС и на тези фактури е също начислено ДДС, за тези фактури, трябва да ги коригирам да са без ДДС и да гиизпратя отново на клиентите и да ги включа във VIES, а те не попадат в OSS правилно ли ще постъпя?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група