ДДС тренировъчни програми онлайн

Вчера в 22:46 37 0

Вчера в 22:46
Публикации: 1 / 0
Здравейте! Работеща фирма с обща регистрация по ЗДДС  продава  онлайн спортни услуги тренировки по калистеника /  тренировки със собствено тегло/. Клиентите са физически лица в БГ, в различни държави в ЕС и различни в  извън  ЕС,  напр.Канада, САЩ. Тренировките са изцяло онлайн, виртуално, но  не  са напълно автоматизирани. Услугите не са точно консултантски и не са точно по  Закона  за  спорта -нямат регистр.за това, може би не са и само с обучителен характер и не съм сигурна дали тези  услуги се броят  като виртуално спортно събитие. Просто  клиентите - ФЛ използват персоналните  тренировъчни режими  за да тренират правилно, продажбава се случва с помощта на  фб, инстаграм, др.платформи- приложения, но НЕ е онлайн магазин, просто се дава линк за плащане към stripe и клиента плаща  и получава услугата виртуално  с  помощ на на  физическо  усилия на треньора, не е автоматизирано, ръчно се прави.  Въпроса ми е за продажбите  към САЩ  напр.  има ли ДДС според вас и ако не кой е члена  с основанието / объркано  ми е как се определя  тази услуга/ ? Като не е онлайн магазин длъжни  ли са да се регистр по  ОСС? Продажбите към различните държави с отделни фактури/отчети да продажби ли трябва да се  декларират в дневник продажби  или  може с 3 фактури - за  БГ клиенти, за клиенти ЕС, клиенти извън  ЕС? Променя ли  новия  член от 01.01.2026г.  в чл.21 ал.12 и ал.13 ЗДДС трактовката по  ДДС на клиенти за тези услуги извън ЕС според вас? А ако друг собственик има друга фирма на друг адрес със същата  дейност и се регистрира по новия режим за малко предприятие в ЕС  ще може ли да не  плаща ДДС при сделките си с ЕС за този вид услуги с ФЛ?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група