Неотразена сума от Декл. чл.55 в дължими суми

Днес в 11:30 195 5

Днес в 11:30
Публикации: 112 / 12
Здравейте! Осчетоводявам банка и какво да видя - не съм направила плащане за удържан данък по граждански договор. Данъкът е удържан през 4-то тримесечие, подадена е декл. чл.55 на 15.01.26г., посочен е в клетка 1, както винаги съм посочвала. Декларацията е приета. Няколко минути по-късно  имам подадена друга декларация чл.55 за данък дивидент, който е отразен в справка за плащанията и платен. Когато съм плащала, съм мислила, че плащам и двете (не ми е направило впечатление стойността, тъй като плащах в евро). Сега като видях банката, точно сумата от ГД липсва. Какво да правя в такъв случай?  :hmmm:
#1 | Днес в 11:43
Публикации: 82 / 3
Здравейте, когато сте подала втората декларация по чл.55 е трябвало да впишете и двете суми - за удържания данък по ГД и за данък дивидент, защото втората декларация замества първата и за това ви е излязло и само задължението за данък дивидент. Де факто не сте декларирала удържания данък по ГД.
#2 | Днес в 12:33
Да, сега като се замисля точно това е станало, Следващата е заместила предходната. Какво да направя в такъв случай?
#3 | Днес в 13:05
Дали да не отбележа в СИС, че няма да му удържаме данък на лицето, а с подаването на Декл. чл.50 от него, той да си декларира данъка и съответно да го внесе? Така мисля, че поне няма да отнесем глоба и ще е най-чисто за всички.
#4 | Днес в 13:08
Публикации: 12908 / 2518
Дали да не отбележа в СИС, че няма да му удържаме данък на лицето, а с подаването на Декл. чл.50 от него, той да си декларира данъка и съответно да го внесе? Така мисля, че поне няма да отнесем глоба и ще е най-чисто за всички.

Да, това е добро решение.  :smile1:
#5 | Днес в 13:58
Благодаря!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група