Използвате ли автоматизирано въвеждане на фактури при проверка на ДДС дневниците?

Вчера в 19:19 456 6

Вчера в 19:19
Публикации: 2 / 0
Здравейте,

имам въпрос по-скоро за организацията на работа в счетоводните кантори.

При нас фактурите от клиентите се получават по електронна поща (PDF), след което се въвеждат ръчно в счетоводния софтуер и накрая се прави проверка спрямо дневниците по ДДС.

Интересно ми е каква е практиката при вас:
използвате ли някаква форма на автоматизирано разчитане/импорт на данните от фактурите или процесът основно остава ръчен с оглед на контрола и отговорността?

Предполагам има причини (нормативни, практически или свързани с надеждността), поради които масово се работи така, и ще ми е полезно да чуя опита на колеги.

Благодаря предварително!
#1 | Днес в 08:39
Публикации: 150 / 2
Здравейте, към Микроинвест има една програма Сендера, с която могат да се въвеждат автоматично фактури в счетоводния софтуе (предпхолагам, че има и към другите счетоводни софтуери нещо подобно). За еднотипни фактури според мен е много удобно и аз го ползвам. След това остава само проверката.
#2 | Днес в 11:36
Проверката как се случва?
#3 | Днес в 13:07
Контролиси е по доброто решение има по голям избор на счетоводен софтуер и универсален експорт , за тези които сами разработват счетоводно приложение. много добре обработва банки  навързва излвлечение с  Фактури .. Сендера е само за микроинвест
#4 | Днес в 13:58
Проверката как се случва?
Може още на екран преди да ги осчетоводите да ги прегледате или след това. Тя е безплатна, така че може да си я разгледате. Има и клипчета.
#5 | Днес в 14:02
Има ли нещо подобно на контролиси, което да е съвместимо със SAP?
#6 | Днес в 15:23
няма нищо безплатно AI сканирането на фактури иска големи ресурси , дори да го направиш на собствен сървър. Нито Сендера нито Контролиси са безплатни . само сиренцето в капана за мишки е безплатно. Относно SAP си имат собствени инструменти. На запад никой не сканира фактури защото електронно фактуриране е задължително обменяш фактури чрез хъб в xml формат .  Трето Контролиси има универсален xml експорт така че можеш да си направиш сам приложение и импорт както съм направил аз в baraba.. Четвърто ако си голям мъж и смел не ти трябва контролиси и сендера , можеш директно да използваш apy key на  google azure aws mistral
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група