Регистрация в ИСЕОДД на НОИ?

02.03.2026, 16:44 743 14

02.03.2026, 16:44
Публикации: 7 / 1
Здравейте,
някой има ли представа как става регистрацията в това приложение, за да мога да се упълномощя, да си подавам болчните от свое име. Като отворя линк, ми дава

403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.
#1 | 02.03.2026, 18:06
Публикации: 12963 / 2533
#2 | 02.03.2026, 20:17
Благодаря. Инструкциите ги намерих, но не разбирам как да отворя приложението. Този адрес не се отваря

https://ebenefits.nssi.bg/iseodd
#3 | 03.03.2026, 00:32
Публикации: 5042 / 924
Не мога да пробвам в момента дали е от това, но сложихте ли КЕП-а?
#4 | 09.03.2026, 20:43
Да, но е КЕП на физическо лице. Не знам дали е от това или че е издаден от Борика, тъй каот не ги виждам в списъка на сайта. В НОИ не могат да ми помогнат също, което е много неприятно
#5 | 09.03.2026, 21:14
Публикации: 10771 / 1918
В погледнете по-добре от кого е издаден КЕПа Ви - от Борика или от Банксервиз.
Няма значение дали е на ФЛ или на ЮЛ.
#6 | Вчера в 08:20
Публикации: 884 / 130
да си подавам болчните от свое име.

Кое е името - на осигурител или мислите като ФЛ, на което е издаден болничния? Имате ли качество на задължено лице за подаване ?
#7 | Вчера в 17:51
На картодържача пише B-Trust by Borica. Лично аз съм го вадил в офис на борика. Нямам пълномощно за подаване но боличен. Водя се оправител на ЕООД. От НОИ казаха, че за да подам болничният си като самоосигуряващо се лице, трябва да вляза в това приложение, за да издам пълномощно, с което се упълномощавам като ФЛ, за да мога да пусна болничния лист.
#8 | Вчера в 18:06
Следвайте указанията за Банксервиз.
А КЕПа е Ваш като ФЛ или е на фирмата (ЮЛ), на която сте Оправител?
Във втория случай не трябва упълномощаване
#9 | Вчера в 18:31
КЕП е на мое име, като ФЛ. Ще опитам с инструкциите на Банксервиз и ще пиша какво е станало. Благодаря!
#10 | Вчера в 19:31
Не открих инструкции и за това писах на Борика, за да видя какво трябва да се направи.
#11 | Вчера в 20:28
Не се оправихте с инструкцията на НОИ, която Делфин е посочила (отговор #1)???
#12 | Днес в 16:35
Публикации: 95 / 17
Минах по този път миналия месец.

КЕП на мое име, фл, а трябваше да подавам болничен като управител на фирма.

В сайта на НОИ се упълномощих от името на фирмата с посочен БУЛСТАТ. Излиза заявление, което стои със статус чака потвърждение. Разпечатвате го, подписвате го и отивате на място в НОИ, представяте го, входират си го и Ви казват, че всичко е готово. При следващо влизане в системата за подаване на БЛ заявлението вече е със статус одобрено и имате възможност да изберете себе си като упълномощен и БУЛСТАТ на упълномощител.

Дано не сте изпуснали срока....
#13 | Днес в 20:22
Не се оправихте с инструкцията на НОИ, която Делфин е посочила (отговор #1)???
Да, защото въобще не успявам да стигна до Фиг.1. Линкът https://ebenefits.nssi.bg/iseodd ми дава следната грешка:

Server Error

You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.

Минах по този път миналия месец.

КЕП на мое име, фл, а трябваше да подавам болничен като управител на фирма.

В сайта на НОИ се упълномощих от името на фирмата с посочен БУЛСТАТ. Излиза заявление, което стои със статус чака потвърждение. Разпечатвате го, подписвате го и отивате на място в НОИ, представяте го, входират си го и Ви казват, че всичко е готово. При следващо влизане в системата за подаване на БЛ заявлението вече е със статус одобрено и имате възможност да изберете себе си като упълномощен и БУЛСТАТ на упълномощител.

Дано не сте изпуснали срока....

Да, точно това ми казаха, че трябва да направя, но не успявам въобще да заредя приложението. При Вас нормално ли се зареди, като кликнахте на линка към Уеб приложението на НОИ?
#14 | Днес в 21:30
Да, защото въобще не успявам да стигна до Фиг.1. Линкът https://ebenefits.nssi.bg/iseodd ми дава следната грешка:

Server Error

Потребителят следва да се увери, че карточетецът и смарт картата или външната памет, на която е записан потребителският КЕП са поставени на съответното устройство на  персоналния компютър.
Това изпълнихте ли преди да стартирате регистрацита?
И инсталирахте ли КЕПа на това устройство?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група