Попълване на ГДД по чл.50 при извършване на продажби чрез НП като физическо лице

Днес в 09:09 113 1

Днес в 09:09
Публикации: 24 / 0
Здравейте ! Предстои ми да подавам ГДД по чл.50 за 2025 год. От доста години продавам лични вещи по интернет. През 2025 г освен личните вещи имам и продажби на закупени стоки от Китай с цел препродажба онлайн. Въпросите са ми следните : 1. При попълване на ГДД трябва ли да се посочи цената на която са закупени тези стоки от Китай. 2. Трябва ли в ГДД да посоча каква сума от наложните платежи е от продажба на лични вещи и кое приложение от ГДД се попълва в този случай. 3. Кое приложение от ГДД се попълва за продажба на стоките от Китай. 4. По къкъв начин се определя данъка , който трябва да платя за продажбите на стоките, закупени от Китай.
Продажбите за 2025 год от наложен платеж са за 3000 лв , като 80 % от сумата е от продажбите на закупените от мен стоки и 20 % от лични вещи.
 Благодаря на всички отговорили по темата.
#1 | Днес в 10:40
Публикации: 10754 / 1914
Продажбите не се делят процентно, а конкретно както са. Дори 1 лев да е дохода от продажба на стоките като търговец - пак се декларира. Със всички останали подробности.
Продадените лични вещи - в прил.13.
Продадените стоки от Китай - прил.2 + отчет за статистиката. Както при ЕТ.
Облагането на дохода от продажба на китайските стоки - 15% от печалбата (приходи минус документално обосновани разходи),  като се дължат и осигуровки върху печалцата, но не по-малко минималния доход за самоосигуряващите лица
Някои неща е трябвало да се направят предварително

Моля.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група