СОЛ и личен труд

Днес в 16:27 96 2

Днес в 16:27
Публикации: 39 / 1
Здравейте, моля за помощ за следния казус. Имам СОЛ, което започва дейност от средата на юни. Внесени са осигуровки върху пропорционалната част на дните върху сума 564,14 лева. От юли до декември има личен труд по 1100 лева на месец. Затруднявам се при попълване на таблицата за оконч. размер на осигурителния доход. В колона 4 и 5 ги нареждам по този начин. За юни и в двете колони вписвам сумата от  564,14 лева и надолу по 1100 лева и в двете.
Но ми излиза накрая надвнесен данък. В приложение 1 са посочени правилно дохода 6600, осигурителни вноски 2242,38 лева , накрая излиза, че ДОД е надвнесен. Може ли да ми помогнете къде греша?

#1 | Днес в 17:12
Публикации: 10779 / 1920
Ами нормално е да има надвесен данък. При определяне на авансовия данък сте приспадани само осигуровките за м. 07.- 12. На годишна база приспадате и тези за м.06.
Нямам представа върху каква сума сте внасяли авансово осигуровки, но ако има и за довнасяне, данъка ще падне още. Ако осигуровките са били върху 1100 лв, а личния труд по 1100 е за част от месеците, може да има и надвесени осигуровки.
#2 | Днес в 18:24
Публикации: 39 / 1
Лицето започва дейност в средата на юни. Понеже няма приходи в юни не сме платили личен труд. За другите месеци 1100 лева е обложената сума всеки месец.
Той се самоосигурява през ЕООД.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група