Прекратяване на трудов договор поради съкращаване на щата

Днес в 16:09 90 4

Днес в 16:09
Публикации: 7 / 0
Здравейте,
казусът е повече юридически, но на много места това се върши от счетоводители, знаете.
Поради съкращаване на щат, работодателят отправя предизвестие до работника и след това заповед за прекратяване по чл.328, ал.1 т.2, без да е спазено предизвестието, като за това ще се заплати сумата за неспазеното предизвестие.
Истинската причина за уволнението е нелоялност от страна на работника, за издаване на фирмени тайни и използване на положението си за лични облаги.
Работникът не желае да подпише нито един документ и ги къса демонстративно. Прибира се у дома и не идва на работа.
Имали ли сте случаи, при отказ, да се връчи заповедта с подпис на двама свидетели и да се изпрати по електронната поща? Или по друг начин?
Благодаря
#2 | Днес в 16:43
Мерси.
Това го четох, но ме интересува дали някой е минал по този път и как точно е процедирал?
Поздрави
#3 | Днес в 16:56
Публикации: 339 / 75
Според мен с нотариална покана, ще стане най-добре, но не съм го правила. Сетих , се и че трябва задължително да иммате документи доказващи промяната в щатното разписание.
#4 | Днес в 17:29
Да, най-сигурният начин според мен, но скъп (за това няма проблем) и отнемащ много във времето.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група