Митническа декларация

Днес в 11:34 127 3

Днес в 11:34
Публикации: 34 / 1
Здравейте, имам няколка вноса през март, стоката е освободена и всеки от тях има МД.  Но ДДС е внесено ефективно април по една обща МД с дата 01.04. Коя МД и кога се включва в дневниците според вас? Общата с цялата сума или отделните за всеки внос. Според мен е логично да е общата в дневниците за м.04, тъй като по нея е направено плащането, но така ли е? Ако може и насока къде да прочета по темата.
Благодаря!
#1 | Днес в 12:40
Публикации: 923 / 79
Привет,

Всяка митническа декларация е отделен документ и се вписва в дневника. Обикновено стоката се освобождава, когато налозите се платят, заверят по сметката на Митниците. Това че сте платили наведнъж всичко няма никакво значение за СД по ЗДДС.
#2 | Днес в 13:00
Публикации: 34 / 1
Стоките ни са освободени без да е платено...едните на 12ти, другите на 18ти, третите на 24ти. Транспорта е с DHL и те са представители на митница. Всички стоки са получени и на 1во число от следващия месец е издадена МД за дължимо ДДС по, която и е платено. Ако може да ме насочите къде да прочета, защото досега не съм попадала на такъв случай. Стандартно винаги е било идва стока на митница, плащат се налозите и чак тогава имаме митническа декларация с номер, дата...
#3 | Днес в 13:20
Публикации: 120 / 12
Здравейте! Ние също сме били представлявани от DHL пред митница и не мога да разбера какво точно питате, оплетох се..

Крайната МД за осчетоводяване има надпис в горния десен ъгъл "Вносът е разрешен". Прегледайте тези, с които разполагате дали всички имат този надпис. Това, че сте заплатили с едно платежно всичкото ДДС няма значение. Ако разполагате с три отделни МД, трябва да ги осчетоводите.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група