Колеги, благодаря за съдействието! Съжалявам, че чак сега пиша, но се справих "еднолично"

Оказа се, че логиката ми е била правилна, но съм пресметнал грешно... Всичко е така и формулата ми дава верни резултати - сверено 5 пъти с различни стойности с калкулатора на НОИ.
П.С. За да не отварям нова тема, в продължение на тази, попадам на "интересен" начин за превръщане на работни в календарни дни от страна на НОИ: В един опис за стаж към заявление за пенсиониране, на едно лице са му зачетени определени месеци на база отработени (работни) дни, а други на база календарни (по служебно издадени от НОИ УП-та не е работил всички дни на месеца). Като става въпрос за 90-те години на миналия век.
В описа си НОИ превръщат работните дни в календарни, като ги умножават по коефициент 1,43 (съотношението на базата за календарен месец и тази пълен месец с отработени дни - 30/21).
Чудя се това някъде има ли го регламентирано - защото в НПОС правилото е различно, или аз изпускам нещо? Някой попадал ли е на подобен казус?