Доходи от Еконт - осигуровки

Вчера в 17:52 182 3

Вчера в 17:52
Публикации: 5 / 0
Здравейте! Ще подавам декларация по чл. 50 за 2025 г. Имам основен трудов договор през годината и допълнителни доходи от Еконт в размер на около 5300 лв.  Освен 15% данък върху този доход, дължат ли се и осигуровки в този случай? Ако да – как се третират и къде точно в годишната декларация се попълват и начисляват тези доходи... обр. 2004...таблица 1 и 2...?), но как по - точно се попълват самите таблици.
#1 | Вчера в 18:28
Публикации: 10864 / 1936
От 2019 г насам върху тези доходи се дължат и осигуровки. За целта е трябвало да направите някои регистрации, да подадете някои декларации, да внесете авансови осигуровки през годината.. и сега да направите изравняване чрез таблици 1 и 2.
Освен това трябва да подадете отчет в статистиката и да впишете входящия номер в ГДД.

:hmmm: Хммм, Вие сте колега....  :hmmm:
#2 | Днес в 09:06
Публикации: 5 / 0
Да. Не съм се сблъсквала с изравняване. Четох доста информация, но не ми е ясно как се попълват таблица 1 и 2. Нямам регистрация в регистър Булстат и през годината несъм подавала декларации. Ако можете да ми помогннете ще бъда благодарна.  Не може да се направи изравняване, ако не съм подавала декларации, това ли да разбирам?
#3 | Днес в 09:55
Публикации: 10864 / 1936
нека се включат и колегите с повече опит, но:
- за за попълните Т1 и Т2 първо трябва да имате регистрация като СОЛ
- за да се регистрирате като СОЛ трябва да имате някакво основание /регистрация в БУЛСТАТ, собственик на фирма.../
Та опираме първо до регистър Булстат /регистрацията ставала и със задна дата/, после ОКД5 /със задна дата може само без ОЗМ, евентуално може и да Ви глобят за пропуснат срок/ , после Д1 и накрая Т1 и Т2
Преди попълването на таблиците първо трябва да попълните приложение 2 и да определите резултата. За попълването на таблиците има хубави указания непосредствено след тях. Наименованията на самите колони са достатъчно красноречиви.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група