Значи да разбирам, че мога да подам Д6 за м.03.2013 на 25.04.2013 дори с дата 01.04.2013 и няма да има проблеми ли /глоба/? Притесняваме това, че миналата година не беше нормативно определен този двудневен срок от изплащане на заплатите, но всички го спазвахме. Сега дали има пак такова неписано правило?
Благодаря Ви за отговорите! Чела съм наредбата много пъти, както и указанията и примерите, но когато ти се случи нещо такова в действителност почваш да изпитваш някакви съмнения, особено за "неписаното правило"
Здравейте,Може ли някой да ми отговори на следния въпрос, а именно:На лице, което е работило на граждански договор и само си е внасяло осигуровките(здравно 16,80), каква служебна бележка трябва да се издаде за придобитите доходи?Благодаря Ви предварително!
Самоосигуряващи се лица[ДДФЛ, когато СОЛ получава доход и е съдружник и член-кооператор, акционер, притежаващ повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество се внася до 25-то число на месеца, следващ месеца, през който данъкът е удържан. Или се внася до края на месеца, следващ месеца, през който са направени частичните плащания, когато когато през съответния месец са направени само частични плащания за този или за друг месец. (чл. 65, ал.11 ЗДДФЛ)ДДФЛ, когато СОЛ получава доход и не e съдружник и член-кооператор, акционер, притежаващ повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество се внася авансово данък от лицето, придобило дохода, в срок до края на месеца, следващ тримесечието на придобиване на дохода. Не се внася авансов данък за доходи, придобити през четвъртото тримесечие на данъчната година. (чл. 67, ал. 1 и ал. 2 ЗДДФЛ)Декларация по чл. 55, ал. 1 ЗДДФЛ не се подава.
В такъв случай за граждански договор за работа извършена през периода 01.12.2012-31.12.2012г-разход начислен през 12.2012г.( на лице с максимален осиг.доход на друго основание) - издадена СИС на 30/01/2013 за изплатени суми със съотвенитния удържан но невнесен данък - Срока за внасяене на данъка и подаването на декларацията по чл.55 е 30/04/2013г и не е изпуснат? Тази нова декларация ми е много неясна.... Благодаря предварително!