Годишно приключване

24.03.2013, 13:02 4489 2

24.03.2013, 13:02
Публикации: 267 / 4
Здравейте колеги!  Направено е годишно приключване на годината на дадено предприятие и при попълване на отчета за собствен капитал забелязвам, че предишното год. приключване е задигната стоиността на неразпределената печалба. Връщам се и гледам дадения архив оборотната ведомост по която е приключана мин. год. и се уверавам,че деиствително е завишена стойността. Със завишената стоиност са пуснати миналата година документите. Със това салдо /завишеното/ трябва да започна новата година, но по оборотна ведомост започвам с по малко салдо. При попълването на документите на НСИ ОСК когато напиша по високата стойност / тази която е пусната мин. год. / не ми съвпадат данните, когато напиша действителната стойност ми отговаря на цифрата по баланс, но в същото време трябва и да променя и стойностите в баланса за миналата година. Доста объркващо е и не знам как да постъпя.Въпроса ми е следния -
Мога ли да подам тази година документите към НСИ със намалените стойностти за мин. период?
Благодарна ще съм на всеки които ми даде отговор.
#1 | 24.03.2013, 14:00
Публикации: 1884 / 384
Като отворите справката , автоматично се нанасят данните за миналата година за улеснение, но позволява да се правят корекции по тях, не са заключени.
А може би "задигнатата неразпределена  печалба" е раздаден дивидент?
#2 | 24.03.2013, 14:04
Публикации: 267 / 4
До сега са подавани на хартиен носител и за първа година искам по ел. път да я подам, но нали трябва да напиша данни за предходна година.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група