Паръчкови ревизии

15.04.2013, 15:17 4213 2

15.04.2013, 15:17
Публикации: 186 / 38
ЕКСКЛУЗИВНО! КАК СЕ ПРАВЯТ ПОРЪЧКОВИ РЕВИЗИИ ОТ НАП И КАК СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА НЕПРАВОМЕРНО ДДС ПО ЗАРЪКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ!

Как става манипулацията в софтуерния продукт, чрез който се определя кой екип да извърши дадена ревизия? Много лесно! Напълно „без знанието“ на гореспоменатите шефове и „без въздействието им“, началничките на по-ниски нива, в момента, в който ще стартират процеса за избор на екип чрез софтуерната програма, отбелязват ръчно в нея, че освен „поръчковия екип“, всички останали екипи са много натоварени или отсъстват част от членовете им, поради болест или отпуск. И така програмата избира правилния екип – поръчковият. След това веднага се отменят тези зададени критерии и така тази манипулация е трудно доказуема на по-късен етап. Наяве остава само неправомерно възстановеното ДДС и извършените поръчкови ревизии с констатации, че ревизираните данъкоплатци са напълно изрядни.
Източник: http://afera.bg/razsledvania/41283.html
#1 | 15.04.2013, 15:27
Публикации: 186 / 38
По повод ГДД - при мен идват и някои млади хора, получили някакви странични доходи, заради които трябва да подадат ГДД  Нека не звучи като обобщение - но ми направиха впечатление няколко неща:
1. Тоталната неграмотност и невежество на иначе образовани хора.  Те не разбират, и не искат да ми повярват, че трябва да платят данъци за тези подадени декларации.
2. Пълната демотивация на младите хора да  внасят каквито и да се данъци и осигуровки. Хич не ги интересуват нито пенсии, нито кой и как издържа пенсионерите,нито кой и как ще плаща пенсиите на техните родители, нито  това, че трябва да заработят за собствените си пенсии.
Като чувам, че депутатството е форма за повишаване на личното благосъстояние и социален статус, и като прочетох тази статия - започвам да разбирам. Не знам какво точно разбирам, но ми се струва, че гнилото не е в Дания, ами в България.  Защото никой датчанин не е избягал по икономически причини в България, а 1 млн млади работоспособни българи са извън страната и работят за да пълнят чужди бюджетни сметки. А като се прибавят и офшорните милионери.....  данъчният рекет ми беше известен, ама някак си ми се струваше, че е е градска легенда. След тази статия започвам да разбирам.....
#2 | 15.04.2013, 20:39
Публикации: 825 / 178
Благодарско за линка, ddqnkova!  :agree:
Много обичам да чета за такива "справедливости"!
 :flowers:
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група