График за отпуските

10.03.2011, 22:01 5511 1

10.03.2011, 22:01
Публикации: 7 / 0
Интересува ме коя е първата стъпка при изготвяне на графиците за отпуск. Даваме молби на работниците, в които те да си посочат кога желаят да използват отпуската си или изготвяме график, съгласно производствените нужди и го предоставяне на всеки работника за одобрение.
#1 | 11.03.2011, 14:24
Публикации: 24 / 1
Първата стъпка ще я видим след като излезе в ДВ промяната в НРВПО. Вероятно следващия вторник.

По проект беше това:
§ 4. Създава се чл. 37а:
“Чл. 37а. (1) Преди да утвърди графика по чл. 173, ал. 1 КТ работодателят е длъжен да покани всички работници и служители да заявят своите предпочитания за времето, през което наведнъж или на части желаят да ползват платения си годишен отпуск до края на календарната година, за която се полага.
(2) Графикът се изготвя така, че да се осигури нормален производствен процес в предприятието, както и да се даде възможност на всички работници и служители да ползват платения си годишен отпуск до края на календарната година, за която се полага.
(3) Графикът съдържа данни за трите имена на работника или служителя, заеманата длъжност и организационното (структурното) звено, в което работи (отдел, цех, служба), продължителността на платения годишен отпуск в работни дни, началната и крайната дата на ползването му, календарната година, за която се полага отпускът и други данни, свързани с ползването на платения годишен отпуск.
(4) Работодателят е длъжен да информира всички работници и служители за утвърдения график и да държи на тяхно разположение на подходящо място в предприятието екземпляр от графика.”
§ 5. Създава се чл. 37б:
“Чл. 37б. (1) В графика се включват всички работници и служители, които ще ползват платен годишен отпуск през календарната година, за която се полага. В случаите на чл. 22, ал. 1, изр. 3 в графика се включва и частта от платения годишен отпуск на работниците и служителите, придобита в предходната календарна година.
(2) Работодателят включва в графика и работниците и служителите, които са били поканени по реда на чл. 37а, ал. 1 да определят времето на ползването на платения годишен отпуск, но не се направили това."

За да е сигурно обаче каква точно е промяната - след като НРВПО се появи в ДВ
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група