Това с тия прагове отгоре, отдолу и не знам още от къде могат да измислят (пу-пу-пу- да не наричам и аз) стана голяма тъпня! (Извинявам се за изразът, но е най близо до истината). Стигаме до там, че може да се скараме помежду си твърдейки едно и също.
Лично аз съм писал и по-висок доход и смятам, че бях прав, но "СИСТЕМАТА КАЗВА - НЕ
!!!". Случая бе следния: Пенсионирах лекар (то е ясно, че в тяхната система нищо не е като в реалния свят щото тя е саможива и самовъзпроизвеждаща се, ама...) . Описвам аз доход от времето на Мими Виткова, а тя като всеки учен лекар измислила система да не се изплащат заплатите на висшия персонал на 100% през месеца, а само твърда част пък останалото - след отчитане на тримесечието и то според показатели техни си там. Даже го издала жената в Наредба № 13 от 1995 г. мисля, че беше. Хубаво, но програмата на НОИ по РУСО-тата няма опция за разпределяне на тоя доход и естествено го приема сумарно с дохода от съответния месец на платежа. На въпроса ми "Ами ако сега се пуснат корекции, че дохода се отнася за трите месеца?" - отговора бе (чест и прави на директорката) - "То вие си пускате редовно корекции, но ние в РУСО "Пенсии" от 2 години не сме ги получавали." Така си я пенсионираха с орязания доход макар и да се съгласиха, че не е правилно.
Та мисълта ми е, че е правилно да се пише дохода, който смятаме, че има основание, а който го махне да си носи отговорността!