Добър ден,
Предстой ми да сключвам трудов договор за пръв път (аз изготвям документите). Затова бих желал да обсъдим процедурата. Притеснявам се да не допусна грешка.
Това, което аз знам е следното:
- трудовият договор е безсрочен
- НАП ще бъдат уведомени до 3 дни от сключване на договра
Процедурата, както си я представям аз е следната:
1. Работникът подава до работодателя - МОЛБА (ЗАЯВЛЕНИЕ) за сключване на трудов договор без определен срок + трудова книжка + копия на дипломи
2. Изработва се трудов договор без определен срок - копия за двете страни - връчва се на служителя/работника, при разбирателство се подписва от двете страни и договорът се сключва
Ще бъда благодарен, ако тук ми помогнете с:
"РАБОТНИКЪТ/СЛУЖИТЕЛЯТ има право на основен и допълнителен платен годишен отпуск, както следва:
по чл. 155, ал. 4 КТ в размер на ........................ ........................ ..................... работни дни
по чл. 155, ал. 5 КТ в размер на ........................ ........................ ..................... работни дни
по чл. 156, т. 1 КТ в размер на ........................ ........................ ....................... работни дни
по чл. 156, т. 2 КТ в размер на ........................ ........................ ....................... работни дни
по чл. 319 КТ в размер на ........................ ........................ ........................ ....... работни дни"
Аз самият ще се разровя да проверя, както точно трябва да попълня, но малко помощ няма да е излищна.
3. Попълвам и занасям в ТД на НАП - Уведопление по чл.62, ал. 5 от КТ - по образец на НАП, както и - Придружително писмо - отново по образец на НАП
Тези документи 2та май трябва да са в два екземпляра или в 3 - един за НАП, един за работодател, един за работник.
4. Официално връчване на трудовия договор + заверено от НАП копие на уведомплението на работник
С това приключваме.
Плюс - длъжностна характеристика - по едно копие при работодателя и работника.
Ако нещо съм пропусна или не е така, моля да ме поправите. Ще Ви бъда благодарен.
С уважение