Тогава да , Д1 с код вид осигурен 12 се подава по Булстата, чрез което СОЛ се осигурява. Д1 с код 90 се подава, ако СОЛ-съдружик е положил труд в дружество, различно от това, чрез което се осигурява, като тази Д1 съдържа данни само за данъка - т.31, 31а, 32 и 33
Здравейте,управлящ съдружник, СОЛ през ЕТ, а не ООД - подлежи ли на подаване на Д1 с код 90? А ако не получава възнаграждение?
Здравейте,от въпросите, които задавате / не само в тази тема / оставам с впечатлението, че не са Ви ясни основни неща .https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,23477.msg153631.html#msg153631Примерно и в тази тема е същото неразбиране на осигуряването на СОЛ.Вижте в указанията на Д1 за кого се отнася код 90. Също така за едно самоосигуряващо се лице е без значение дали е такова в ЕТ, ЕООД или ООД. И още - личният труд не е възможен при ЕТ като начисляване и заплащане с последващото го администриране.Поствам една тема с полезна информация по въпроса - там мисля, че е засегнат и въпроса с код 90. Подобни има и други - потърсете във форума .Успех !
Сам съм си счетоводител в ООД, нямам и опит, а в университета не ни учат на практически неща или поне не в детайли, въпреки че имам и магистър по Счетоводство и контрол, но трябва да започна от някъде, като на повечето места все искат да имаш опит като счетоводител, се опитвам да го придобия и по друг начин, колкото и трудно да е.