Здравейте!Ще се радвам ако някой би отделил няколко минути, за да ми помогне да намеря отговорите, които търся.
Родих 01.2013 и в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г. (т.е. втората година от майчинството). Тъй като до края на годината фирмата, в която работех, ще прекрати дейност и съответно аз няма къде да се върна на работа, със съпруга ми решихме, че е по-добре да имаме скоро и второ дете преди да търся и започна нова работа. Ако предположим, че лято 2014 забременея по време на втората година от майчинството на първото ми дете как би следвало да процедирам, за да взимам максимално благоприятно майчинство за второто дете? Да се опитвам ли излизам в болничен след забременяване? Имам възможност да започна работа във фирмата на свекъра ми и съответно да си плащам високи осигуровки, но ще трябва да си прекъсна майчинството за втората година на първото дете, което пък възнамерявам да пусна на ясла от септ. 2014 и покрай това ще взимам само 50% и за него . Това по-добър вариант ли е? Много съм объркана как да постъпя. Ще бъда благодарна ако ме посъветвате.