МФ обявява откриването на процедура за сключване на рамкови споразумения с предмет: „Процесуално представителство и правни съвети по международни арбитражни дела и дела пред чуждестранни юрисдикции, както и предоставяне на правни съвети, участие в прегово

Съгласно Заповед № ЗМФ-182 от 24.02.2023 г. на министъра на финансите Министерството на финансите обявява процедура за сключване на рамкови споразумения с предмет: „Процесуално представителство и правни съвети по международни арбитражни дела и дела пред чуждестранни юрисдикции, както и предоставяне на правни съвети, участие в преговори и медиация, свързани с разрешаването на правни спорове”. В процедурата могат да участват всички адвокатски дружества, независимо дали седалището им се намира в страната или в чужбина. Предвидено е срокът на сключените рамкови споразумения да бъде четири години, като сключените въз основа на тях договори ще действат до приключването на работата по всеки един от тях.

Подробни условия за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на министерството в раздел „Профил на купувача“, „Процедури извън обхвата на ЗОП“.