Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки, приет с Постановление № 73 на Министерския съвет от 2016 г.

С проекта на постановление се цели привеждане на подзаконовата нормативна уредба в съответствие с измененията и допълненията в ЗОП, в сила от 1 януари 2020 г.

Основната част от промените са свързани с прилагането на централизираната национална платформа при възлагане на поръчките. В тази връзка са прецизиране на правилата за подаване на заявления и оферти, за работа на комисиите, за провеждане на процедурата конкурс за проект, както и при събирането на оферти с обява. Детайлизирана е събираната информация за осъществяване на мониторинг на обществените поръчки и за целите на изготвяне и изпращане на доклад до Европейската комисия.

С приемането на промени в ППЗОП се уреждат необходимите нормативни предпоставки за използване на централизираната електронна платформа при възлагане на обществени поръчки.

 

Отговорна администрация: Агенция по обществени поръчки
E-mail:p.dimitrova@aop.bg

 



Дата на откриване: 7.2.2020 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Финанси и данъчна политика
Дата на приключване: 8.3.2020 г.