Декларациите за облагане на доходите и за корпоративните данъци с БАРКОД

При попълването на декларациите с баркод не се изисква електронен подпис. За да ползвате услугата, е необходимо да изтеглите електронната форма на декларацията с баркод и да я попълните офлайн.

Годишна данъчна декларация, с БАРКОД, по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2011 г. (образец 2001 за доходите на физическите лица), с указание за ползване

Годишна данъчна декларация, с БАРКОД, по чл. 92 от ЗКПО за 2011 г. (обр. 1010), с указание за ползване

Декларацията, с БАРКОД, по чл. 92 от ЗКПО за лицата, НЕизвършвали дейност през 2011 г (обр. 1010а), с указание за ползване

Декларацията с баркод се попълва в PDF формат, за което е необходимо да имате инсталирана версия 9.4 или по-висока на продукта Adobe Reader на вашия компютър.

Защо да ползвате формите с баркод?

.....Във формите са вградени контроли и правила, които ограничават възможността за предаване на декларации с технически грешки.

.....Съдържат в себе си логика, която подпомага попълването, като проверява за някои грешки, смята и автоматично попълва стойности, които се калкулират;

.....Дават възможност динамично да се добавят и скриват редове на таблици и приложения към декларацията;

.....Всички данни се превръщат в двумерен баркод, който след сканиране се разчита автоматично и данните се записват в системите на НАП.

Попълнената форма се разпечатва на лазeрен принтер (с цел прецизно отпечатване на баркод полето) и се подписва собственоръчно, а където е необходимо се поставя и печат. Декларацията се подава в териториална дирекция на НАП, по реда по който се подават обикновените декларации на хартия.